Események

Balaton Átevezés 2020
2020. Augusztus 16. , Vasárnap

https://balatonatevezes.hu/

Részvétel

Az átevezésen emberi erővel, evezővel hajtott vízi sporteszközzel, csónakkal, SUP-pal, evezős hajóval lehet részt venni. A versenykategóriát az eszköz meghajtásához használt lapát határozza meg. (kajak, kenu, evezős, SUP, sárkányhajó) A megszokottól eltérő vízi eszközt a Szervezőkkel előzetesen jóvá kell hagyatni.

Az átevezéshez szükséges hajókról és eszközökről, beleértve azok helyszínre szállítását mindenkinek magának kell gondoskodnia. Lehetőség van a rendezvény előtti napon benevezni és a rajtszámmal ellátott hajót a helyszíni tárolóban (Hajódepó) elhelyezni. Hajóbérlési lehetőségekről az esemény honlapján lehet tájékozódni.

Az átevezés csak mentőmellényben lehetséges, amelyről mindenkinek magának kell gondoskodnia

10 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 8 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos, 20 fős sárkányhajó nevezése esetén maximum 16 fő evezős + vízmerő ember + kormányos és dobos nevezhető. A létszám korlátozására a hajó merülésének csökkentése érdekében van szükség. (Vízmerő eszközről minden egység maga gondoskodjon).

A vízi eszközökben maximálisan a gyártó által meghatározott számú személy tartózkodhat. SUP deszkán (függetlenül a deszka teherbírásától) egy fő evezhet. Kivételt képez ez alól a többszemélyes SUP (u.n dragon SUP).

Beülős kajak használata esetén javasolt a spriccdeck használata.

Kisállatot az átevezésen nem lehet a hajóban tartani.

Az Átevezésen 6 évesnél fiatalabb személy nem vehet részt.

Az Átevezésen 6- 14 éves kor közötti személy szülői engedéllyel vehet részt, ha

  • a szülők által aláírt, két tanú által hitelesített szülői beleegyezési nyilatkozatot a helyszínen leadja a nevezéshez ÉS legalább egy nagykorú tartózkodik vele a csapathajóban
  • ha egyesületi, iskolai csoport tagja, amely közösen indul az Átevezésen, a felelős vezetője a csoportot benevezi és az Átevezésen végigkíséri. A csoport vezetője egy személyben felelős azért, hogy a csoportvezetői nyilatkozat, illetve a csoportban lévő kiskorúak szülői beleegyező nyilatkozata rendelkezésére áll és azt a helyszínen a nevezéshez leadja.

Az Átevezésen 14-18 éves kor közötti személy indulhat, ha

  • a szülők által aláírt, két tanú által hitelesített szülői beleegyezési nyilatkozatot a helyszínen leadja a nevezéshez
  • a szülőkkel egy hajóban indul az eseményen.

A helyszínre érkezés és az elrajtolás közötti teendőim

1. Parkolás

  • Leparkolom az autóm
  • Gyalog besétálok a hajómmal a rendezvényterületre vagy felveszem a hajóm a hajódepóban

2. Regisztráció, rajtszámátvétel

Online előnevezéssel rendelkező résztvevők:

  • Az e-mailen kapott regisztrációs visszaigazolás (nevezési lap) leadása után felveszem a karszalagom és a rajtszámot.  Többszemélyes egység esetén a rajtszám- és a karszalagok átvételére a Kapitány jogosult.

Helyszíni nevezés esetén

A regisztrációs sátor mellett felállított Red Bull sátorban elhelyezett asztalokon található dokumentumokat kitöltöm az alábbiak szerint:

1. Az egység kapitánya kitölti a Helyszíni nevezési lapot

2. Minden hajóban ülő, kapitányt is beleértve kitölti és aláírja a Felelősségvállalási nyilatkozatot

3. A Kapitány odamegy a “HELYSZÍNI NEVEZÉS” pulthoz, miután meggyőződött arról, hogy minden hajóban ülő felelősségvállalási nyilatkozata megvan

4. Leadja a Helyszíni nevezési lapot és a Felelősségvállalási nyilatkozatokat

5. A Kapitány kifizeti készpénzben az egység nevezési díját

6. A Kapitány felveszi az egység rajtszámát, és a karszalagokat

KÉRJÜK CSAK HIÁNYTALANUL ÖSSZEÁLLÍTOTT NEVEZÉSI DOKUMENTUMOKKAL GYERTEK A HELYSZÍNI NEVEZÉSI PULTHOZ!!!

Vízreszállás

A vízreszállító területre belépéskor a szervezők ellenőrzik a vízreszálláshoz szükséges jogosultságaim feltételeinek meglétét.

  • hajó, felragasztott rajtszámmal
  • karszalag
  • mentőmellény
  • kötelező felszerelés csomag a hatályos Hajózási Szabályzat szerint:

– 1 db legalább 1 liter űrméretű vízmerő eszköz vagy szivacs

– 1 db legalább 5m hosszú kikötésre alkalmas, megfelelő állapotú kötél

Ha minden formalitásnak eleget tettem és készen állok a rajtra, kisétálok a stégre és a lehető leggyorsabban elrajtolok.

Megjegyzés

A rendőrség tájékoztatása értelmében a résztvevők, kizárólag a szervezők által előírt regisztráció után, karszalaggal szállhatnak vízre a megjelölt helyen és csak a kijelölt evezőfolyosóban tartózkodhatnak.

Hajódepó szolgáltatás

Előzetes rajtszámátvétel esetén lehetőség van a hajót a helyszínen kialakított őrzött hajódepóban díjmentesen elhelyezni. A hajódepó használatának feltétele a befejezett nevezés és a hajóra felragasztott rajtszám. A depóban leadott hajók őrzése a rendezvény napján 9:00 óráig biztosított, a hajót eddig az időpontig át kell venni. Az időben át nem vett hajókat a szervezők a rendezvényterület őrzés nélküli részén elhelyezik, a hajókért semmilyen felelősséget nem vállalnak. Rendezvényterületen, így a hajódepó területén is általános őrzést biztosítunk, ugyanakkor a hajókat saját felelősségre lehet a depóban elhelyezni. Javasoljuk a hajót a mozdítható tartozékok (lábtámasz, spriccdeck, lapát stb.) nélkül leadni a hajódepóban.

Ruhatár szolgáltatás

A rendezvényen ruhatárat lehet igénybe venni az esemény napján 6:30 és 17:00 óra között. Az ruhatár használatának feltétele a befejezett nevezés és a nevezés során átvett karszalag felmutatása.

A ruhatárban személyenként 1db 30l-es műanyagzsákot lehet leadni, melyet a ruhatáros átvételkor lezár majd az Átevezés után a karszalag alapján a lezárt zsák átvehető.

A ruhatár őrzött, ugyanakkor a zsákban elhelyezett értékekért a Szervezők felelősséget nem vállalnak. Javasoljuk, hogy a ruhatárba csak az Átevezésre készüléshez legszükségesebb ruhákat adjátok le, törékeny, értékes tárgyak elhelyezését kerüljétek.

A csomag kizárólag a karszalag bemutatásával átvehető az esemény napján 17:00 óráig. Az át nem vett csomagokért Szervező további felelősséget nem tud vállalni.

Megosztás